2014. június 12., csütörtök

Cseresznye krémleves

Végre eljött a cseresznye,és meggy szezon. Bár, a nagy kedvencem az eper,még mindig dívik,de végre lehet bővíteni a kínálatot. Nagy szerencsénkre csodálatos cseresznyefák díszítik a kertet,amik roskadásik tele vannak friss,roppanós finomságokkal. Kiugrottunk tegnap délután,és szüreteltünk belőle egy picit. Mivel mára is hőséget ígértek,így egy könnyű saláta mellé remek előétel készült belőle. Köszönet a magozásért, és tisztításért az én Balázsomnak :)

Hozzávalók

  • 0,5 kg magozott cseresznye
  • 1 marék eper (még az otthonról hozottból maradt)
  • 1 evőkanál xilit
  • 1 gerezd citrom leve
  • 2,5 dl tej
  • 1 zacskó vanília puding
A gyümölcsöket megtisztítjuk,és jó alaposan megmossuk. Míg egy szűrőben csöpögnek, 3 dl vizet öntünk egy lábosba. Belezuttyintjuk a gyümölcsöket,és megszórjuk a "cukorral". Közepes lángon a gyümik teljes puhulásáig főzzük. Közben a tejben elkeverjük a pudingport. 1 csomaggal nagyon sűrű,kissé pudingos állagot érhetsz el. Így úgy variáld a mennyiséget,ahogy neked a legkellemesebb. A gyümölcsöket leturmixoljuk,és visszatesszük a tűzre takarék lángon. Habverővel belekeverjük a pudingos tejet,és addig forraljuk,míg apró kis buborékok keletkeznek a levesünk tetején.Ekkor belefacsarjuk a citrom levét. Ha még finomabbra szeretnéd készíteni,még egy kevés magozott cseresznyét,vagy apróra vágott epret is dobhatsz bele. Ezt már nem kell belefőzni,csak plusz élvezetként beleszórni. Jól hűtsd le,és akár előételként, vagy nasinak tízórainak szuper :) Ha megspékeled még egy kis tejszínhabbal még szuperebb lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése