2014. június 10., kedd

Töltött gomba bacon köntösben

Anyu specialitása Balázs nagy kedvence. Szinte nem tudunk úgy haza menni,hogy Bali ne szeretne ilyet enni :) Vannak olyan ételek mindenki életében,amit hiába készít el szívvel-lélekkel az eredi recept készítőé utolérhetetlen. Most viszont beleláttam a titokba,ami nem is olyan nagy titok. Ott sertepeltéltem Anyu mellett a konyhában,mint kislányként. A titok tudjátok mi? Egy szelet várakozás, egy csipet szeretet,és az őszinte boldogság,amivel az ételek készülnek... Azt hiszem főzni csak így érdemes,szívvel-lélekkel! :)

Hozzávalók

  • 0,5 kg gomba (jó nagy fejűek)
  • 0,5 kg csirke máj
  • só/bors
  • majoranna
  • vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál Tk zsemlemorzsa vagy zabkorpa
  • 25 dkg bacon szalonna
  • 15 dkg gouda sajt
A gombafejeket megtisztítjuk,és kivágjuk a szárukat. A fejeket enyhén sós vízben leforrázzuk,és egy tálcára tesszük. Közben a hagymát pürésre turmixoljuk,és egy kevés kókuszzsíron megpirítjuk. Sózzuk,borsozzuk. Közben a megmosott és megtisztított májakat,és gombaszárakat aprócska kockákra szeleteljük,és a hagyma nyakába zuttyintjuk. Meghintjük majorannával is,és a máj puhulásáig sütjük. Ha kész,levesszük a tűzről,és belekeverjük a tojást,és a zabkorpát/TK zsemlemorzsát. Elővesszük a félre tett gombafejeket,és beletöltjük ezt az isteni finom májas tölteléket. Minden darabot beletekerünk egy szelet bacon szalonnába,és 200 fokos sütőben 20 perc alatt lefedve a gomba teljes puhulásáig sütjük. Ha letelt az idő,kivesszük a sütőből, megszórjuk gazdagon sajttal,és visszadugjuk a sajt barnulásáig.

Komolyan mondom,amíg megírtam ezt a bejegyzést is össze futott a nyál a számban :)


Sajnos a megsült finomságról már nem készült kép,mert a kis mohók mind felfalták :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése