2014. június 4., szerda

Paradicsomos bulgur

Akár meleg köretként, akár hidegen (önmagában) is  finom és egyszerű. Körülbelül 15 percet vesz igénybe az elkészítése, így akár remek vendégváró saláta is lehet egy grill partyn. Letisztult, egyszerű íze bármilyen erősen fűszeres étel remek társa lehet. Hát,lássuk hogy is készül!


Hozzávalók

  • 5 dkg bulgur
  • 1 csipet só
  • 2 dl forró víz
  • 2 dl paradicsom lé (cukrozatlan)
  • 1 paradicsom
  • 1 dl víz
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • őrölt bors (ízlés szerint)
A bulgurt egy fedhető edénybe tesszük,megsózzuk,és leöntjük 2 dl forró vízzel. Lefedjük,és hagyjuk 10 percig puhulni. Ugyan ennyi idő alatt nem lesz teljesen puha,csak félig. De nem baj,mert a szósszal még úgyis összefőzzük. A paradicsomlevet,és a maradék vizet összeöntjük,megborsozzuk,és belekockázunk 1 nagy paradicsomot. Mikor felforrt,hozzáöntjük a bulgurt (akár a rajta maradt vízzel együtt), beleaprítjuk a petrezselymet. Addig főzzük, míg teljesen össze nem fő a paradicsom piros leve a bulgurral. Kicsit kásás is lehet,annál finomabb lesz. Nagyon egyszerű,kissé savanykás ízt kapunk majd. Persze bármivel fűszerezhetitek,amit éppen megkívántok :)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése