2014. június 6., péntek

Zöldségleves

Iszonyat kánikula van,mikor az ember nem kíván nagyjából semmit. Saliztunk is mostanság eleget,így jött ennek a szuper zöldséglevesnek az ötlete. Nem kell sokáig melegítened vele a konyhádat,így nyáron is remek megoldás, ha valami igazán "zöldre" vágynál. :)

Hozzávalók
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 karalábé
  • 1 brokkoli
  • 1 pici zellergumó
  • 0,5 csokor zeller levél
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • só/bors
  • házi vegeta (ha nincs,akkor kakukkfű,és fokhagyma)
Minden zöldséget megmosunk,és apró szeletekre, karikákra vagy kockákra vágjuk. Általában az egyszínű zöldségeket (mint a karalábé,és a zeller gumó) különféle alakzatokra szoktam vágni,hogy aki bármelyiket kevésbé szeretné,ki tudja kerülni a tányérján :) Ha minden zöldséget előkészítettünk,egy jó nagy fazék aljába rétegezzük. Azért szeretem keverve egymásra tenni ezeket a finomságokat,mert így még zamatosabbak,és ízletesebbek lesznek egymástól. A zeller levelek felét egyben hagyom,és a megtelített lábos tetejére tekerem,mint egy kis csigát. A másik felét apróra vágom,és tálaláskor a leves mellé kínálom. Amint minden zöldség a lábosban csücsül,megszórom sóval/borssal,és az ételízesítővel. Felengedem körülbelül 2 liter vízzel,és lefedem. Elegendő annyi víz,hogy éppen ellepje a finomságokat,hogy nehogy túl íztelen,vagy túl sűrű legyen. Közepes lángon körülbelül 30 perc alatt vajpuhára főzöm az alapanyagokat.
Tálaláskor a zeller felvágott levelét,és egy kevés Erős Pistát készítek az asztalra. 


Már csak annyi maradt hátra,hogy jó étvágyat kívánjak mellé! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése