2014. június 10., kedd

Epres túrófelfújt

Még mindig eper,még mindig a mami kertjéből. Tudjátok, a jóból nem lehet eleget enni :) Liszt mentes, minimál Ch tartalmú finomság. Hiper gyorsan elkészül,bár a sütési ideje elég hosszú. De megéri megvárni,és türelemmel várni,hogy kihűlhessen. :)

Hozzávalók

  • 25 dkg Milfina laktózmentes túró
  • 3 dkg nyírfacukor
  • 3 tojás
  • 0,5 csomag epres pudingpor
  • 1-2 csepp vanília aroma
  • eper (ízlés szerint)
A tojásokat kettéválasztjuk,és a sárgáját habosra keverjük a cukorpótlóval. Belekeverjük a túrót, a pudingport,és az aromát. Addig keverjük,míg igazán krémes,és lágy nem lesz. Ekkor kemény habbá verjük a tojások fehérjét, és máris egy kanálnyit beleforgatunk a túrós masszába. Ha fellazult, akkor a többi habot nagyon óvatosan, lentről felfelé irányuló forgató mozdulatokkal belekeverjük. Kikenünk egy jénai edényt egy diónyi kókuszzsírral, és beleöntjük a masszát. A megmosott,lecsumázott epreket belenyomkodjuk,és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 perce. 
FONTOS! A sütő legyen meleg,mikor beteszed a finomságot,és ne nyisd ki a sütő ajtaját a 45 perc alatt. Ha letelt a sütési idő, kapcsold ki a sütőd,és hagy kihűlni benne a túró felfújtat. Legalább szobahőmérsékletre érdemes lehűteni,hogy ne lapuljon le ez a csoda.


Érdemes hidegen, krémes eperlekvárral, vagy egy kevés tejszínhabbal tálalni :) Igazi nyári édesség. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése