Hozzávalók:
- 1 tojás
- 7 dkg KF lisztkeverék
- 2 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál xilit
- 1,3 dl tej
- 2 érett narancs
- 2 teáskanál lenmagpehely
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRCw-rg2T_cPt_gNug0uozu2k9oIV7VZCRNzUzPWMP3dyxuToIEKg9rByhKGzKYJCrk52NtV5nDDPIAXoKiV790XtRcotbejBwE2yvr6a2UrVwT-vsdGRx_dpWVlzow_oC6q1a_rYOmEQ/s1600/20140325_174129.jpg)
Először elkészítem a narancsos tölteléket,hogy kidermedhessen a hűtőben,míg elkészül a tészta. A narancsot meghámozom,és a nagyon vastag fehér keserű részt is leszedem. Egy csipet xilittel,és egy nagyon keés gyömbérrel ízesítem. Beleteszem a lenmagpelyhet,és máris mehet a hűtőbe.
A lisztet, a kakaóport, a sütőport,és a xilitet összekeverem. Majd hozzáteszem a tojást,és a tejet. Hablapáttal, vagy egy lapos fakanállal szép selymesre keverem. Kivajazok,és kilisztezek egy őzgerincformát, és a folyós massza felét beletöltöm. Kiveszem a "narancs lekvárt", és ráhalmozom a kakaó massza tetejére. Nem baj,ha picit keverednek,így legalább szép márványos állagot kap! Majd befedem a massza másik felével.
A lisztet, a kakaóport, a sütőport,és a xilitet összekeverem. Majd hozzáteszem a tojást,és a tejet. Hablapáttal, vagy egy lapos fakanállal szép selymesre keverem. Kivajazok,és kilisztezek egy őzgerincformát, és a folyós massza felét beletöltöm. Kiveszem a "narancs lekvárt", és ráhalmozom a kakaó massza tetejére. Nem baj,ha picit keverednek,így legalább szép márványos állagot kap! Majd befedem a massza másik felével.
180 fokra előmelegített sütőbe teszem, és 35-40 percig sütöm.
A tészta remek roppanós lesz,és közötte kellemes savanykássággal folyik a narancsos, gyömbéres keverék. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése