Ezért találtam ki,ezt a kis finom uzsira, tízóraira való pizzás csiga receptet.
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 4 dkg száraz élesztő
- 6 ek olaj
- 2 dl tej
- 1 csipet cukor
Szósz:
- 500 g paradicsom püré, vagy kockázott paradicsom konzerv
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, oregano,bazsalikom
- 20 dkg darált hús
A hagymát kevés olajon lepirítom, majd dinsztelés után sózom,borsozom. Azért nem előtte,hogy a hagyma zamatos íze ne párolódjon el. Ezután belekeverem a darát húst, és kifehéredésik pirítom. Hozzáöntöm a paradicsom konzervet, majd a többi fűszert. Jó sűrű masszát főzök belőle.
Kinyújtom a közben duplájára kelt tésztát. Kb. 1-2 cm vastagra, hogy ha sülés közben megnő,ne legyenek hatalmasak a csigáink. Megkenem a paradicsomos szósszal, majd mint a kalácsot feltekerem. Éles, enyhén bevizezett késsel karikákra vágom. Sütőpapírral bélel tepsibe teszem őket, és megszórom bőségesen sajttal. A sütőt előmelegítem,majd 180 fokra visszavéve 20-30 percig barnulásig sütöm. :)
Langyosan tálalom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése