Hamburger zsemle
- 10-12 evőkanál Dia Wellness szénhidrát csökkentett liszt
- 5 evőkanál lenmagliszt
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 zacskó porélesztő
- 1 teáskanál só
- 1 dl joghurt, vagy tejföl
A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi alapanyagot egy tálba tesszük,és a felfutott élesztővel együtt összegyúrjuk. Fél órán át kelesztjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG8rr9gmSGusBzl-r-QjxJTZeVEgmJ4l_X2bJXOKlVQa-1GURC-KhgNeC_s6QPsTOdqRB_1ERyarhjO8EymS1dVPpbq3mKpVEN-k4EDGdFyQRVm622A8vejfUItKx-kmxvMzkKCEo3Kmc/s1600/20140328_190317.jpg)
Hamburger pogácsa
- 0,5 kg darált hús
- só/bors
- pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- mustár ízlés szerint
- 1-2 db tojás
Forró teflon serpenyőben kis lepényeket készítünk belőle. Nem kell aggódni,ha elsőre picit szétesősnek tűnik. Mivel nincs benne semmilyen "komolyabb" kötőanyag,így könnyebben széteshet. De erre a legjobb megoldás, ha az egyik oldalát megsütitek,majd ha megfordítottátok reszelt sajtot szórtok rá. Így összeolvad,és fantasztikusan finom lesz.
Miután minden elkészült, a zsemlét kettévágjuk,beleteszünk minden földi jót,és jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése