Remélem Ildikó sem bánja, ha megosztom Veletek a receptjét! (ha igen,kérlek jelezd,és azonnal leveszem)
Ildikó receptje:
![]() |
A kép Ildikó saját felvétele |
- 25 dkg sovány túró
- édesítő ízlés szerint
- vanília aroma
- 1,5 dl kuszkus, tejben megfőzve és kihűtve.
Miután a kuszkusz is elkészült,és teljesen kihűlt, össze kell keverni a túróval,és az édesítővel,és egy picit vanília aromával. Ezután prézliként akár kókuszba,akár mákba forgathatjuk.
Picit átdolgoztam ezt a receptet is. Persze nem azért,mert nekem ez így nem lett volna jó,hanem mert sajnos nem kaptam kuszkuszt,így mással dúsítottam.
A saját receptem:
- 25 dkg Mizo laktózmentes túró
- 2 teáskanál Spar free from tejföl
- xilit, vanília aroma
- 2 teáskanál zabkorpa
- citromlé
- prézliként lenmagpehely
Minden hozzávalót összekevertem egy kis edénykében, és betettem picit lehűlni a hűtőbe. Nekem azért volt tejfölre szükségem,mert a laktózmentes túró nagyon darabos,és száraz. Így pedig sokkal krémesebb lett. Negyed óra után kis gombócokat gyúrtam belőle, és lenmagpehelybe forgattam. Egy kis gránátalmával körítve tálaltam. :)
![]() |
Ez pedig az én gombócom |
Azt gondolom mindkét receptet érdemes kipróbálni, hiszen egyik finomabb,mint a másik. Ildikó, mégegyszer köszönöm a receptet! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése