Hát,így készültek el a következő bejegyzésben olvasható nagyon gyors finomságok.
Réteges almakrém
- 2 db nagy zöld alma
- 1 teáskanál Negyedkanál cukor
- 0,5 citrom leve
- 1 Dr.Oetker vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 teáskanál negyedkanál cukor
- 2 evőkanál natúr joghurt
- citrom reszelt héja
A megtisztított, kockára vágott almákat a "cukorral" és a fél citrom levével 2-3 dl vízben felteszem főni. Amíg fő, elkészítem a pudingot 3 dl tejben. Miután a puding is elkészült, kiadagolom 4 egyforma nagyságú szuflés formába.
Először a pudingot teszem a pohár aljába. Míg dermed, leszűröm az almákat,és turmix géppel, vagy botturmix segítségével pürésítem. Persze gyorsan bele is kóstolok,hogy biztosan finom legyen. Azt gondolom sokan hiányoljátok az alma mellől a fahájat, de a párom nem nagyon rajong érte,így kihagyom a receptekből. De az igazság az,hogy így sokkal gyümölcsösebb,és frissebb az édességek íze.
Lefedem a puding réteget ezzel az almás pürével,és hűtőbe teszem,míg megdermed. Ezután elkeverem a natúr joghurtot a citrom reszelt héjával,és ezt is rákenem a pohárkrém tetejére.
Ez az adag 4 személynek, egy kis ízelítő gyanánt pont megfelel. Persze ha édesszájúbb a csapat,akár egy nagy üvegtálban is elkészítheted, és teljesen lehűtve fagyis kanállal is kiadagolhatod. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése