Ezt a receptet dolgoztam át,és csökkentettem az adagot. Az első adag,amit még tavaly készítettem óriási lett. 35-40 darab háromszöget kaptam. Így az adagot a felére csökkentettem,és a hozzávalókat is lecseréltem.
Íme a recept!
Tészta:
- 40 dkg Norbi-liszt
- 1 zacskó por élesztő
- 1 csipet cukor
- 2,5 dl Mizo laktózmentes tej
- 1 nagy csipet só
- 1 dl étolaj
Amíg a batyu tészta kel, előkészítem a tölteléket.
Hozzávalók:
- 15 dkg sovány sonka
- 1 doboz Milfina laktózmentes tejföl, amibe sót,borsot,és fokhagymát kevertem
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 10 dkg sajt
Ha a tészta megkelt, 2-3 cm vastagra kinyújtom. Szép egyforma kockára vágom. Mindegyiket megkenem a tejfölös szósszal, majd a felére halmozom az előkészített tölteléket. A kész batyukat félbehajtom,és egy villa végével jól összenyom a nyílt részeket. Ezután lekenem tojássárgájával (ehhez a mennyiséghez 1 db),majd 180 fokos sütőbe aranybarnára sütöm. Zöldségekkel, vagy valami finom salátával tálalom. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése