Íme, a nevéhez hű "pikk-pakk" pali, ami már a bejegyzés elkészültére el is fogyott :)
Hozzávalók:
- 2 evőkanál KF liszt
- 6 evőkanál langyos víz
- pici só
- 1 kávéskanál xilit
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 alma
Az almát lereszelem, és hagyom hogy pici levet eresszen. Ez idő alatt összekeverem a többi alapanyagot egy jó sűrű palacsinta tésztává, és beleteszem a kinyomkodott almát. Hogy még karakteresebb ízt kapjon, a kicsavart levéből teszek a masszába 1 evőkanállal. A masszának tócsi/beré állagúnak kell lennie, hogy ne folyjon szét a serpenyőben.
Egy teáskanál kókusz zsírt teszek a teflon palacsinta sütő aljára,és megvárom míg fényesre keni a tepsi alját. Majd beleteszek 3 aprócska palacsintát, és 2-3 perig sütöm oldalanként. Én azért használtam kókusz zsírt, mert ez nagyon magas hőfokon sem ég. Így a szokásos palacsinta sütés közbeni füstjelek elmaradnak :)
Ebből a kevéske kis mennyiségből 6 darab, éppen csak ízelítő lesz.
És nem csak ez a finom almás palacsinta debütált ma nálunk, hanem a cékla lekvár is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése