Bevallom,ez Ch tartalom alapján nem feltétlen egy Update édesség,de úgy gondolom attól még finom,és sokkal egészségesebb,mint tésztával készült rokona.
Gesztenyés krémes
Az alaprecept a gesztenyés masszába 25 dkg darált kekszet írt. Mivel sajnos tej mentes, és Ch csökkentett kekszet eddig nem találtam, így jött az ötlet,hogy búzakorpával dúsítom a masszát.
"Tészta"
- 25 dkg gesztenye massza (100g-49,5 g Ch)
- 2 evőkanál búzakorpa
- rumaroma
- 2,5 dkg Liga margarin
Az alapanyagokat egy tálba szórom, és egy habkártya segítségével szép,krémes állagúvá keverem. Egy kocka alakú tányér, vagy egy tálca aljára teszem,és egyenletesen eloszlatom. Nekem ez a mennyiség elég laposnak tűnt az adott krém mennyiségéhez, így legközelebb dupla adagot készítek ebből a gesztenyés tésztából.
Vanília krém
- 1 Dr. Oetker vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 5 dkg Negyedkanál cukor (az eredeti recept 10 dkg cukrot ír)
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy U1 Vanilla Sweet
A pudingot megfőzöm,mintha csak simán készíteném. Miután picit kihűlt, belekockázom a margarint, és habosra keverem vele. A gesztenye "tészta" tetejére halmozom,és megpróbálom egyforma magasan elosztani a tésztán.
Hab
- 3 dl Magic Milk habtejszín
A habtejszínt mindenféle ízesítés nélkül kemény habbá verem, és a krémes tetején szépen elosztom. Az sem baj,ha a habkártyával csíkokat hagyunk a tetején,mert így ha teljesen lehűl, szuper mintát mutat. Ha marad egy kis gesztenye massza, akár a tetejére is reszelhetek. de díszíthetem kakaó porral,vagy akár egy kis reszelt dióval.
A barátaim nagyon imádták, de legközelebb a tésztát biztosan dupla adagban készítem. És íme, egy illusztráció az eredeti recept mellől.
A barátaim nagyon imádták, de legközelebb a tésztát biztosan dupla adagban készítem. És íme, egy illusztráció az eredeti recept mellől.
Kép eredeti elérhetősége: http://www.nosalty.hu/recept/gesztenyes-kremes-sutes-nelkul
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése