Nem is csigázlak Benneteket tovább, íme egy személyes kedvenc.
Hozzávalók:
- 1 nagy faj vöröshagyma
- fél zellergumó (körülbelül 35 dkg)
- 3 szál sárgarápa
- 1/4 szál fehérrépa (elhagyható, nekem a vasárnapi husilevesből marad ki)
- só,bors
- 5 dl langyos víz
- 1,5 dl tej
- 1 púpos evőkanál Milfina laktózmentes tejföl
- 1 teáskanál olaj, vagy zsír
Amíg megpucolom a vöröshagymát, és körülbelül 6-8 nagyobb darabra vágom felteszek egy vastag falú fazekat a zsiradékkal teljese lángon hevülni. Beledobom a vöröshagymát,és vissza veszem közép lángra. Közben a többi hozzávalót is megpucolom,és csak úgy hanyagul nagyobb darabokra szelem. Ha a hagyma széle már barnul,és kicsit édeskés karamell illatú, levehetjük a tűzről. Beleszórom az összedarabolt répákat, és a zellert. Itt egy kép,hogy lássátok,tényleg csak daraboltam :) Takarék lángon folyadék,és fűszerezés nélkül fedő alatt még pirítom/párolom.Ha már kissé fonnyadtnak tűnnek a zöldségek, hozzáöntök 5 dl langyos vizet,és sóval/borssal ízesítem. addig főzöm,míg a zeller puha nem lesz. Ha a sárgarépa éppen ress,tökéletes.
Leveszem a levest,és hagyom hogy langyosra hűljön. Ezután egy pohárba összekeverek 1,5 dl tejet,és egy evőkanál tejfölt. Leturmixolom a zöldséglevest,és egy merőkanálnyit a tejes egyveleghez adok. Habverővel simára keverem, majd a leveshez adagolom.Takarék lángon, az első buggyanásig melegítem.
Tálalhatjuk zellerszár karikákkal, pirított magvakkal, vagy kenyérkockával. Azonban én ma füstölt kolbász chip-et adtam hozzá.
Ehhez a füstölt kolbit karikára vágtam,és száraz teflon serpenyőben magas hőfokon addig sütöm,míg a zsírját ki nem ereszti. Tálaláskor a leves tetejére teszem. :) És egy kis zsiradék sem árt neki.
Tálalhatjuk zellerszár karikákkal, pirított magvakkal, vagy kenyérkockával. Azonban én ma füstölt kolbász chip-et adtam hozzá.
Ehhez a füstölt kolbit karikára vágtam,és száraz teflon serpenyőben magas hőfokon addig sütöm,míg a zsírját ki nem ereszti. Tálaláskor a leves tetejére teszem. :) És egy kis zsiradék sem árt neki.
Fantasztikus ahogy az édeskés, krémes leves keveredik ezzel a fűszeres kissé pörcös kolbásszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése