Hát,így lett ez a recept! :)
Roston csirke
- 1 csirke mell filé
- 2 evőkanál olíva olaj
- 0,5 zacskó mexikói fűszerkeverék
A csirke husit nagyon vékony szeletekre vágom,és megforgatom ebben a csípős mexikói(de akár sima chilis is lehet) fűszerben. Egy felhevített teflon serpenyőben aranybarnára sütöm.
Gombás szósz
- 10 dkg bacon
- egy kis darab póréhagyma (kb. 10 dkg)
- 15 dkg gomba
- só,bors
- 2 dl tejszín
- 0,5 dl víz
A bacont kockára vágom,és lepirítom egy serpenyőben. Ráteszem a félkörre szeletelt pórét,és fonnyadásig párolom. Leveszem a tűzről,és sózom borsozom. Hozzákeverem a cikkekre vágott, és megtisztított gombát,majd felöntöm 0,5 dl vízzel. Mikor már minden megpuhult benne, ráöntöm a tejszínt,és egy rottyanásig forralom.
TIPP!
Tálalás előtt, a szószt meglocsolom egy kevés citrom levével. Így a szósz fantasztikusan egyszerű tejszínes íze kap egy kevés pikantériát :)
Tálalás előtt, a szószt meglocsolom egy kevés citrom levével. Így a szósz fantasztikusan egyszerű tejszínes íze kap egy kevés pikantériát :)
Két személyre főztem ki 25 dkg diabetikus spagetti tésztát, de még 1 evésre való maradt ebéd után. Így,azt hiszem elég lett volna 18-20 dkg száraztészta is.
Ezek a tészták bármelyik bio boltban, vagy nagy bevásárló központok táplálékallergiás polcain megtalálhatóak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése