Íme, egy kis finom magyaros gulyás, ahogy mi szeretjük. Én már lassan fél éve nem eszek krumplit,de persze ezt nem erőltetem rá senkire sem. :) Így ugyan belefőzöm, de igyekszem krumpli nélkül merni. Természetesen, ha akad benne 1-2 kocka, azt kikerülöm! :)
Hozzávalók
- 80 dkg sertés lapocka (csont nélkül)
- 1 paradicsom
- 1 TV paprika
- 2 nagy fej hagyma
- 2 nagy sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 3-4 burgonya
- só/bors
- fúszerpaprika
- őrölt kömény
- Erős Pista
A tűz gyújtás mindig a Balázs feladat,így én közben fel tudom aprítani a hozzávalókat. A hagymát viszonylag nagy kockákra vágom,hogy sűrű ízletes szaftot süthessek belőle. A bográcsot a tűz fölé akasztom,és meglocsolom az alján napraforgó olajjal. Körülbelül 1 dl belement, hiszen hamar elsül,és nem szeretem ha a hagyma barnára ég. Mikor az olaj felhevül, beleteszem a hagymát,és üvegesre párolom. Leveszem a bográcsot a láncról,és a hagymához keverem az Erős Pistát (körülbelül 1 evőkanál), és a fűszerpaprikát. Megkeverem,és ráteszem a kockára vágott husit. Mikor már mindegyik szépen kifehéredett,megszórom sóval,borssal,és őrölt fűszerköménnyel. Jól átforgatom, és beleteszem a cikkekre vágott paprikát,és paradicsomot.
Hagyom 20 percig rotyogni,hogy sűrű ízletes szaftja legyen. Ezután hozzáteszem a sárgarépát,és a fehérrépát, majd felengedem 1,5 dl vízzel. Mikor már a husi,és a répák is majdnem jók, beleteszem a kockára vágott krumplit,és 10 perc után már tálalom is.
Tálaláskor még egy kis Erős Pistát is kínálok,hátha valakinek nem lett elég pikáns :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése