Tészta
- 10 dkg étcsokoládé (a Lidl-ben szoktuk venni,mert az tejmentes)
- 15 dkg Lira margarin
- 2 tojás
- 3 dkg Norbi Negyedkanál cukor
- 2 dkg édesítő
- 10 dkg baracklekvár (a házi a legjobb)
- 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 dkg zabpehely liszt
- 6 dkg kukorica liszt
- 1 púpos evőkanál Aranyhajó kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
A csokoládét eltördelem,és vízgőz felett összeolvasztom a margarinnal. Félre tesszük,hogy picit meghűljön. Közben a tojásokat az édesítőkkel habosra keverem, majd a kihűlt csokoládés masszához forgatom a baracklekvárral együtt. Csodás lesz a csokoládé selymessége,és a baracklekvár sárgás aranylása egy tálban! :) A lisztet a kakaóporral,és a sütőporral összekeverem,majd szépen óvatosan a csokoládés masszához forgatom. A kukorica liszt sűrűsége miatt igényelt még egy kis higítást,amit laktózmentes tejjel készített Anyu. Sajnos pontos adat nincs,de amint muffin tészta állagú lesz a massza,már jó is. A muffin sütőt kibélelem kapszlikkal,vagy kivajazom,és elosztom benne ezeket a csodásan csokoládés masszákat. 175 fokra előmelegített sütőbe dugom,és tű próbáig sütöm. Szuper finom lesz,omlós és fantasztikusan csokis. DE! nem lesz gelly édes, csak fantasztikusan csokoládés, kesernyés.
Amíg a muffinok sülnek,elkészítjük a barackos csokis mázat a tetejére.
Csokimáz
- 1 tábla étcsokoládé (Lidlben kapható tejmentes)
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 3 evőkanál kikevert baracklekvár
Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk,és elkeverjük benne az étolajat. Picit hűtőbe tesszük,hogy összesűrűsödjön. Amint a muffinok megsültek, megkenjük a tetejüket a barack lekvárral, majd rápúpozzuk ezeket a csodás csoki máz halmokat. Majd dermedésig hagyjuk pihenni.
Fantasztikus íze volt...Nem volt se túl édes, se túl keserű. A barack és a csoki örök klasszikus,pláne ilyen csodás muffin formában. A tészta lágy,kissé kásás. Fantasztikus! Ugyan nem egy 10 perces recept,de ezért megéri elkészíteni. Anyukám remekül választott!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése