Hozzávalók
- 2 evőkanál BIO kukorica liszt
- 1 evőkanál Natura Cookta lenmagliszt
- 8 evőkanál víz
- 1 csipet só
Az alapanyagokat egy tálba teszem,és egy evőkanállal összekeverem. A kukorica liszt miatt kicsit kásás állaga lesz,de fantasztikusan krémesre puhul főzés közben. 1 liter vizet enyhén megsózva, kissé megolajozva felteszek forrni.Amikor már lobogva forr, beleszaggatom a csipetke tésztát. Egy kiskanalat veszek elő hozzá,és minden csipkedés előtt a forró vízbe mártom,hogy könnyen lejöhessen róla a tészta. :) Amint feljön a tetejére, hagyom még lobogni körülbelül 2-3 percet,és szűrővel kiszedem. Leöblítem hideg vízzel,és lecsepegtetés után egy kis tálaló edénybe teszem. A leves mellé kínálom. :)
Természetesen bármilyen leves mellé kínálhatjátok. Gulyáslevesbe akár bele is főzhetitek. Sőőt,ha kicsit nagyobb adagok készítetek belőle akár nokedli,vagy galuska is szaggatható belőle.
GLUTÉN érzékenyek is bátran fogyaszthatják! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése