Balázs megkért,hogy legyen valami finom krémleves,úgyis régen ettünk. Kutakodtam,nézelődtem...Az elolvasottak alapján íme a saját receptem.
Hozzávalók
- 1 lilhagyma
- 1 kis darab póré
- 1 csokor medvehagyma
- 2 sárgarépa
- só/bors
- 1/4 citrom leve
- 6 dl víz
- 2 dl Meggle laktózmentes főző tejszín
- 1 db tojás
- 5 dkg Liga margarin
- 1 dl tej
A zeller krémlevesemhez hasonlóan ez is nagyon hamar elkészül,és sok előkészületet sem igényel. A lila hagymát cikkekre vágom, a pórét nagyobb karikákra. A margarint egy lábos aljába teszem,és amint elolvadt, hozzá teszem a két felaprított hagymát. Fonnyadásig párolom,majd hozzáteszem a sárgarépát, amit szintén nagyobb karikákra szeleteltem. Amint a répa is kap egy kis barnás, karamellás színt, rázuttyintom a medvehagymát. (Szárát lecsipkedem, és apró darabokra szeletelem/tépkedem). Amint az összes zöld levélke összeesik, felöntöm 6 dl vízzel. Sózom/borsozom, és a répa puhulásáig főzöm.
Botmixerrel pürésítem,és visszateszem a tűzre. A tejszínt összekeverem 1 tojással,és nagyon óvatosan, takarék lángon újraforrásig főzöm. Felöntöm még 1 dl tejjel. összekeverem,és már tálalom is. Nekem ezekkel a a folyadék arányokkal,nagyon sűrű,szinte pürés állagú lett a levesem. Így most újra forralom,és még legalább 4-5 dl folyadékkal higítom. :)
Baconos-sajtos korong
Baconos-sajtos korong
- 4 szelet füstölt mozzarella (Szarvasi)
- 10 dkg bacon
Egy teflon serpenyő aljába, 4 egyenlő kis szalonna kupacot teszek. Erős lángon sütöm,míg majdnem megpörcösödik,majd a tetejére teszek 1-1 szelet sajtot. Megvárom míg körbe öleli,és elzárom a lángot. Hagyom 1-2 percig visszahűlni,és lapáttal a leves betétjeként tálalom.
Azt mondom Nektek, ezt is próbáljátok ki,mert hihetetlen az a krémes,lágy sajtos íz,és a füstös szalonna ropogóssága. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése