Az alaprecept fahéjat,és szegfűszeget írt. De mi annyira nem szeretjük ilyen krémekbe,így lecseréltem egy kis könnyű citromra,és gyömbérre.
Íme a recept
- 5 dl Milfina laktózmentes tej
- 2,5 dl Magic Milk habtejszín
- 4 tojás sárgája
- 3,5 evőkanál xilit
- 1 citrom héja
- 0,5 citrom leve
- reszelt gyömbér
- 1 evőkanál pudingpor (vaníliás)
A tojás sárgákat a xilittel habosra keverem,és belereszelem a citrom héját, belefacsarom a levét,és belereszelem a gyömbért,és belekanalazom a pudingport. Ezután felteszem a tejet a tejszínnel egy forraló edénybe. Teljes forrásig főzöm,majd takarék lángra téve hozzákeverem a tojás sárgájás masszát. Lassú tűzön újraforrásig főzöm. Kimerem kis tálakba,és tálalásig teljesen kihűtöm! Hidegen,citrommal tálalom :)
Az eredeti recept szerint egy kis cukor réteget kellene a tetejére égetni. Próbáltam sokféle képpen,hogy a xilit miként olvad a legjobban,de sajnos csak fekete,összeégett nyúlós ragacsot kaptam. Így úgy gondoltam, így is tökéletes lesz. :)
TIPP!
Ha 1-2 órára bedobjátok a fagyóba,fantasztikusan finom fagylaltként tálalhatjátok a vendégek elé. Megéri így is kipróbálni :)
TIPP!
Ha 1-2 órára bedobjátok a fagyóba,fantasztikusan finom fagylaltként tálalhatjátok a vendégek elé. Megéri így is kipróbálni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése