Hozzávalók
- 10 db champion gomba
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- (a gombák megtisztított szára)
- 1 fej lila hagyma
- só/bors
- Szarvasi mini mozzarella (laktózmentes,mert tejoltó enzimet tartalmaz)
A gomba fejeket megtisztítom,és sós vízben puhára főzöm. Nem nyomkodtam,vagy piszkáltam főzés közben,nehogy letörjek belőle egy kis darabot. Mikor fele akkorára zsugorodnak,mint a nyersek leszűröm,és egy tálra teszem. A töltelékhez a gombák megtisztított szárát nagyon apróra vágom,és a kockára vágott hagymával megpirítom. Sózom/borsozom, és az aprított petrezselymet is hozzáteszem. Picit hagyom párolódni,míg minden alapanyag meg nem puhul. Kiöntöm egy tálba,és picit hűtöm. Annyi idő elegendő,hogy langyos legyen. Ekkor hozzátöröm a tojást,és jól elkeverem.
A gomba fejeket a spóratartó lemezekkel lefelé a serpenyőbe teszem,és arany barnára pirítom. Ha elkészült,megfordítom és megtöltöm a gombás petrezselymes töltelékkel. Minden gomba közepébe teszek egy-egy mini sajtot,és lefedve addig sütöm,míg a sajt teljesen rá nem olvad. Isteni finom lesz :)
Ha esetleg marad töltelék,akkor csak tegyétek a gombák mellé,és mint egy kis lepényt, süssétek meg.
Természetesen ha van sütőd,csak tisztítsd meg a gombafejeket. Sózd meg a kalapját picit,és töltsd bele az elősütött tölteléket. Tedd rá a mozzarellát,és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig süsd! Azért így valóban egyszerűbb,és gyorsabb :)
Fogyasszátok egészséggel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése