Hozzávalók
- 0,5 kg csirke mellfilé
- só/bors
- fűszerpaprika
- 1/4 teáskanál kurkuma
A csirke mellett megmosom, és feldarabolom. Most nem foglalkoztam azzal, hogy szabályos kocka alakúak legyenek. Nagyjából egyforma méretűre daraboltam. Egy tálba szórtam,és sózta/borsoztam. Megszórtam fűszerpaprikával,és kurkumával,hogy szép színe legyen. Vigyázzatok,ne tegyetek bele túl sokat,mert kesernyés íze lehet tőle. Csak színezd meg,hogy még ínycsiklandóbb legyen.
Bundázáshoz
- 2 evőkanál Master mix (Update boltban kapható panír morzsa)
- 2 evőkanál lenmagpehely
Ha nincs Master mixed,semmi gond. Helyettesítsd ugyanannyi lenmagliszttel. Ugyanolyan szuper lesz :)
És most jön a varázslat 3 lépésben.
2. lépés: szórd rá a husit két adagban,és jól zárd be
3.lépés: rázd össze! Nem kell sok ideig,de úgyis látni fogod,mikor már mindegyik "megbundásodik".
És kééész a bundázás. Körülbelül 2 perc alatt. Felhevített olajban kisütöm,és csepegtető papírra helyezve melegen tartom tálalásig.
Forró spenót "ágy"
- 5 dkg friss spenót levél
- 5 dkg póré hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl Meggle laktózmentes főzőtejszín
- só/bors
A pórét,és a spenótot is megmosom,lecsepegtetem. 1 teáskanál zsiradékon megfonnyasztom a karikára szeletelt pórét, és a szárától megszabadított spenót leveleket. Mikor már teljesen összesültek (nem hagyom,hogy megbarnuljon) sózom,borsozom és felöntöm a tejszínnel. Rátöröm a fokhagymát,és forrásig magas lángon főzöm. Leveszem a tűzről,és a csirke falatkák alá teszem. :)
Ha nem szeretnétek e mellé köretet enni,akkor csak vagdossatok össze pár féle zöldséget,és tegyétek az asztalra. A spenót forró, krémes fokhagymás íze körbefonja a nyers roppanós zöldségeket. Isteni finom! :)
Én,ma karalábét, póréhagymát, retket, kápia paprikát, és paradicsomot szeltem fel. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése