Hozzávalók
- 60 dkg fehér húsú hal
- 1 lila hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 0,5 piros színű paprika (én ma kápiát használtam)
- só/bors
- 1 zacskó sáfrány (ha nem őrölt, őröltből 1 kávéskanál)
- 4 marék zsenge zöldborsó
- 25 dkg nyers kuszkusz
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- 2 evőkanál kókuszolaj (persze ez is lehet napraforgó)
Először a halat mosom meg, és vágom apró kockákra.(Érdemes megnézni,hogy valóban teljesen szálka mentes-e, nehogy a vendégek torkán akadjon ez a finom falat.) Rányomok egy gerezd fokhagymát,és egy evőkanál étolajjal meglocsolom. Hagyom pácolódni,míg elkészítem az alapot. A kuszkuszt egy hőálló tálba teszem,és leöntöm 2,5 dl forró vízzel. Lefedem,és hagyom hogy puhára gőzölje magát. :)
Egy nagy,magas falú serpenyőbe kókuszolajat hevítek, és az apró kockára vágott lila hagymát beleteszem. Picit hagyom fonnyadni,majd hozzá öntöm a zúzott fokhagymát, a kockára vágott kápia paprikát,és 3 dl vizet. Picit össze rottyantom,és a nyakába zúdítom a halkockákat,és a zsenge zöldborsót. Mikor már a halacska is kapott egy szép halvány barna színű kérget, rázuttyintom a közben puhára párolódott kuszkuszt,és a cikkekre vágott paradicsomot. Ekkor sózom,és borsozom. (Célszerű eddig várni a fűszerezéssel,hogy az összes alapanyag só tartalma nehogy sóssá tegye az ételt) Összeforralom,és melegen tálalom.
Egy nagy,magas falú serpenyőbe kókuszolajat hevítek, és az apró kockára vágott lila hagymát beleteszem. Picit hagyom fonnyadni,majd hozzá öntöm a zúzott fokhagymát, a kockára vágott kápia paprikát,és 3 dl vizet. Picit össze rottyantom,és a nyakába zúdítom a halkockákat,és a zsenge zöldborsót. Mikor már a halacska is kapott egy szép halvány barna színű kérget, rázuttyintom a közben puhára párolódott kuszkuszt,és a cikkekre vágott paradicsomot. Ekkor sózom,és borsozom. (Célszerű eddig várni a fűszerezéssel,hogy az összes alapanyag só tartalma nehogy sóssá tegye az ételt) Összeforralom,és melegen tálalom.
Egyetek jól,és legyetek jól! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése