Imádom,mikor már
minden zöldségből csak egy kis darab, egy csücsök,vagy egy szél szál marad.
Ilyenkor beindulnak a fogaskerekek,és elgondolkozom vajon ezzel most mit
kezdjek? Így készült ma ez a fantasztikus zöldség krém leves. Nah,ez az a
recept,amit tényleg csak a kamrátok,és a „maradék” zöldségeitek határoznak meg. :) Íme, ma ez született meg belőle nálam.
Hozzávalók
- 5 dkg póré hagyma (szinte már csak a levelei voltak meg)
- 0,5 cukkini
- 0,5 padlizsán
- ¼ karalábé
- 0,5 piros kaliforniai paprika
- 2 szál fehérítő zeller (=zellerszár)
- 1 evőkanál házi vegeta
- 5 dkg Liga margarin
- só/bors
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 dl Meggle laktózmentes főzőtejszín
- 1 dl L-free laktózmentes tej
- 1 teáskanál mustár (Globus,mert tejmentes)
A margarint egy
nagy lábos aljára teszem, és a karikára vágott póréhagymával összemelegítem.
Azért kedvelem a margarinos alapot a krémlevesekhez, mert ad neki valami
különleges krémességet. Fantasztikus, ahogy a meleg margarin illata keveredik a
zöldségek friss illatával. Imádom J Minden
zöldséget megmosok, megpucolok,és karikára/kockára vágva a hagymához
zuttyintom. Nem törekszem a szépségre, inkább csak arra,hogy nagyjából egyforma
nagyok legyenek. Összekeverem a margarinos hagymával,és lefedve fonnyasztom.
Megszórom a házi vegetával, és jól elkeverem.
Miután minden íz
összeérett a fedő alatt, felöntöm 1 liter vízzel,és megfűszerezem. A mustár
kivételével minden fűszert belekeverek, hogy jól beleolvadhassanak az ízek a
zöldségekbe. Körülbelül 30 percig főzöm közepes lángon. Nem szeretem a
leveseket lobogva főzni,hogy ne vesztegessük el azt a sok hasznos
tápanyagot,amit magukban rejtenek az alapanyagok. Miután már túl vagyunk az
első kóstoláson, és elég ízletesnek találjuk, elővesszük a botmixert. Jó
alaposan összeturmixoljuk, és egy evőkanálnyi adagot összekeverünk egy kis
edényben az 1 dl főzőtejszínnel,és a tejjel. Hozzákeverem a mustárt,és
visszatöltöm a többi leveshez. Miután újra forraltam, forrón tálalom.
Feltétként pirított sonka darabokat tálaltam hozzá.
Imádni fogjátok, ígérem! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése