Hozzávalók
- 0,5 kg sertés lapocka darálva
- 1 teáskanál só
- 0,5 teáskanál őrölt bors
- 1 csipet curry
- 1 nagy csipet majoranna
- 2 tojás
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 nagy duci fokhagyma
- 1 marék lenmagpehely
Minden alapanyagot egy nagy tálba szórok,és tiszta kézzel jó alaposan összegyúrom. Ha az illata fantasztikusan fűszeres,biztosan finom íze is lesz. :) Pici gombócokat gyúrok,és lepénykére lapogatom őket.
Megforgatom a "panírban", és már süthetem is 1,5 evőkanál pálma olajban. Ha mindkét fele szép barna,akkor biztosan átsültek a húspogácsák is. Szokatlan lehet,hogy curryt és majorannát is használok. De imádom,hogyha szép sárgás színűre színezi a curry a fasírozottat. Mindenkinek egy kis meglepetést okoz,mikor beleharap. :) A majorannától pedig igazán magyaros ízt kapunk. Imádom mindkettőt!
Panír morzsa
- 1 marék Mester morzsa (Norbi Update termék)
- 1 marék lenmagpehely
- 1 marék lenmagliszt
Természetesen ha nincs mester morzsád, 1 marékkal több lenmagpelyhet tegyél bele. Ugyanolyan finom,és roppanós lesz :)
Salátával, zöldségekkel, savanyúsággal vagy akár csicsóka pürével tálalom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése