Eredetileg csak csirkés zöldség levesnek szántam,de a tegnapi kápiás karaj csontját vétek lett volna eldobni,így azt is beletettem. Nagyon finom, nagyon egyszerű,és csak össze kell készíteni a lábosban,és elpüszmörög magában a tűzön, :)
Hozzávalók
- 10 dkg csirke zúza
- 20 dkg csirke máj
- karaj csont
- 0,5 karalábé
- 1 sárga répa
- 1 gyökér
- 1 paprika csuma
- 10 dkg zsenge borsó
- só/bors
- kakukkfű
- 1 teáskanál házi ételízesítő
A zöldségeket ízlés szerint kockára, csíkra,vagy karikára szeletelem. A belsőségeket,és a csontot meleg vízben megmosom, és ha kell leszedem a zsíros részeket róla. Szeretem átnézni az összes alapanyagot,pláne ha belsőséget készítek. Kellemetlen,ha valaki a tányérjából horgászik valami nem oda illőt. Egy nagy, 5 literes lábosba teszem a zöldségeket, és meghintem 1 teáskanál ételízesítővel. Ráteszem a májat, a zúzát, és a csontot. Felöntöm 1,3 liter vízzel,és sózom/borsozom. A tetejére egy csipet kakukkfüvet hintek. Takarék lángon 30 perc alatt puhára főzöm. Nem szeretem a leveseket óriás lángon forralva főzni,mert akkor az összes értékes ízt elforralom az ételből.
Tálaláskor Erős Pistával kínálom. :)
Színes, illatos,és ízletes! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése