Körtés palacsinta mák liszttel
- 2 darab körte
- 1 tojás
- csipet só
- 1 teáskanál xilit (körte édességétől függően lehet több,vagy kevesebb)
- 1 evőkanál mákliszt
- 2 púpozott evőkanál zabpehely liszt
- 1 dl szóda
- 1 dl víz
A körtéket meghámozom, és nagy lukú sajtreszelőn lereszelem. Beleteszem egy szűrőbe, és kinyomkodom a levét. Egy keverő tálba zuttyintom,és minden alapanyagot hozzáöntök. Lapos fakanállal összekeverem, és egy kissé tócsira/berére emlékeztető masszát kapok. Finom gyümölcsös illata remekül illik majd a mák jellegzetes ízéhez. Egy kevés napraforgó olajjal kikenem a teflon serpenyőt,és magas lángon készre sütöm. :) Igazság szerint, nem is palacsintaként kellene kezelni,hanem inkább körte tócsiként. Szuper finom,és gyors.
A nagy takarítás után, egy kis kényeztetés gyanánt a gőzölgő palacsintát megkenem egy kevés xilittel készült lekvárral, és a tegnapi fagyos,és krémes túró fagyiból merítettem mellé. Persze egy kis tejszínhab sem árt. :)
Nem csigázlak Benneteket tovább,íme a mai csoda.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése