Hozzávalók
- 1,5 csirkemell filé
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fekete bors
- 1 teáskanál koriander
- 10 szem boróka bogyó (mozsár hiányában gyújtófával törtem össze)
- 0,5 teáskanál őrölt kömény
- 1 dl napraforgó olaj
A csirkemelleket megmosom,és szárazra törlöm. Ezután kis kockákra, darabkákra szeletelem, és egy tál aljába teszem. Rászórom a sót,és jó alaposan lentről felfelé összekeverem. Hagyom állni,míg elkészül a pác. Egy tálba öntöm az olajat,majd az összes fűszert,(persze a sót kivéve) majd jó alaposan elkeverem egy habverővel. Meglocsolom vele a húst,majd lefedve a hűtőbe teszem. Nekem körülbelül 30 percet állt,míg elkészítettem a köretet. A husikat saslikpálcára tűztem (7 kisebb nyársa elegendő ez a mennyiség), majd a visszamaradt páclében aranybarnára sütöttem. Mivel a csirke egy nagyon száraz hús fajta,így nem árt neki ez az olajmennyiség. Nem lesz tocsogós, zsíros de tapló száraz sem. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése