Hozzávalók
- 10 dkg nyers csicseriborsó
- 0,5 teáskanál só
- 1 csipet bors
- 0,5 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika (édes nemes)
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zabkorpa
- 2 tojás
- 2 evőkanál Mester morzsa (bundázáshoz)
A csicseriborsót fél liter vízben körülbelül 2 óra alatt "puhára" főzöm. Persze, ezek a kis sárgás színű bogyók nem lesznek olyan vajpuhák,mint a zöldborsó. De a nyers változatához képest puha lesz. A főzést a fasírt sütést megelőző napon is megejthetjük,hogy aznap már csak össze kelljen "dobni".
Ha a borsó megfőtt, botmixerrel összedarálom. Nem turmixolom teljesen pürésre,hogy valamilyen harapni való darab is akadjon benne. :) Ezután belezúzom a fokhagymát, belekarikázom az újhagymát, ráütöm a tojásokat,és meghintem a fűszerekkel,és a zabkorpával. Jó alaposan összekeverem a kezemmel, akárcsak a rendes fasírozottat. Mester morzsát, vagy lenmagpelyhet (vagy bármilyen más magpelyhet) teszek egy tányérba,és a gombócokká formált fasírozottat meghempergetem benne. 2 nagy evőkanál pálmaolajat hevítek egy serpenyőben, és beleteszem a fasírtokat. Csak annyi ideig sütöm,hogy a bundája szép ropogós legyen, hiszen a többi hozzávaló pikk pakk elkészül :)
Akár zöldség salátával, akár kuszkusszal, bulgurral szuper párosítás. Mi ma főzelék feltétként ettük. Isteni volt :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése