Édes lepényke
- 2 evőkanál zabpehely liszt
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 evőkanál kókusz reszelék
- 1 evőkanál mák liszt
- 1 reszelt alma
- 0,5 dl szódavíz/ásvány víz
- 0,5 dl L-free laktózmentes tej
- 1 evőkanál xilit
- 1 tojás
Az almát meghámozom, és kis lukú reszelőn egy keverő tálba teszem. Hozzákeverem a szárazanyagokat,majd felöntöm a szódával,és a tejjel, majd beleütöm a megmosott tojást. Szép simára keverem,és hagyom állni 5-10 percet,hogy a lisztek beszívhassák az alma fantasztikus zamatát :)
1 teáskanálnyi zsiradékkal (kukorica olajat használtam) kikenek egy teflon serpenyőt,és ha teljesen felforrósodott, akkor 2 lepénykét simítok bele. 1 lepényhez 1 evőkanálnyi masszát kenek szét. Szép vékonyakat készítek,hogy az édesebb vanília sodó ízét finoman kiegészíthesse. :) Isteni lesz!
Vanília sodó
- 1 dl L-free laktózmentes tej
- 0,5 evőkanál xilit
- 1,5 evőkanál Mrs. Baker vanília puding
A tejet a xilittel összeforralom,majd a pudingport csomómentesre keverve hozzáteszem. Habverővel krémes, majdnem folyós állagúra keverem. Forrón a lepénykére öntöm. :)
Picit megspékeltem egy kis kockára vágott hámozott ananásszal,amit egy picit megpirítottam! :) Tudjátok,csak az íze kedvéért :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése